Costa Blanca

Algemene informatie Costa Blanca

De Costa Blanca ligt met haar schitterende kustlijn in het zuidwesten van Spanje en is ongeveer 200 kilometer lang. De Costa Blanca (de witte kust) dankt haar naam aan de witte en roze bloesems van de amandelbomen die in februari volop bloeien, alles lijkt bedekt met een wit-roze laag sneeuw. De bekendste plaatsen aan de Costa Blanca zijn: Alicante, Benidorm, Javea, Altea, Dénia, Torrevieja en Valencia.

Vele Mogelijkheden

De Costa Blanca is een vakantiegebied met vele mogelijkheden en slechts weinig mensen kunnen daar weerstand aan bieden. De drukte van het massatoerisme en de rust van de schitterende natuur zorgen ervoor dat dit gebied al vele jaren een uitermate populaire vakantiebestemming is. Hier vind je alles wat Spanje zo aantrekkelijk maakt als vakantieland: zon, zee, z(str)and, schitterende natuur, gezelligheid en rust.

Badplaatsen in de omgeving

Badplaatsen als Benidorm, Javea, Alicante, Altea en Dénia trekken jaarlijks massa’s toeristen naar dit gebied. Dit zorgt ervoor dat er rond deze toeristische trekpleisters altijd wat te doen is. In de zomer kan men overdag heerlijk luieren op het strand om ’s avonds het nachtleven in te duiken en één van de vele winkel, bars, restaurants of discotheken te bezoeken.
Voor gezinnen met kinderen is er genoeg te beleven. Zo zijn er o.a. het Aquapark en het spectaculaire attractiepark Terra Mìtica waar zij zich heerlijk uit kunnen leven.
kust, strand, rotsen

Toerismo rural

Voor de mensen die toerismo rural boven de drukte verkiezen is de Costa Blanca een aanrader. Het groene en bergachtige achterland kan worden omschreven als een oase van rust. De bergen, natuurparken en pittoreske steden en dorpen zijn zeer geschikt voor wandelaars en fietsfanaten. Als je toch een dagje naar het strand wilt: tussen de brede zandstranden en ruige kliffen bevinden zich beschutte, karakteristieke baaien waar enorm veel rust heerst.

Watersport

De watersportliefhebbers komen langs de hele Costa Blanca uitstekend aan hun trekken. Aan de mooie brede zandstranden kan men onder andere (leren) duiken, zeilen, windsurfen, waterskiën en bepaalde delen van de kust zijn geschikt om te vissen.

Cultuur

Voor de cultuurliefhebbers is de Costa Blanca ook zeer de moeite waard. In de pittoreske dorpjes en de oude binnensteden bevinden zich veel imposante,
historische bouwwerken. De bouwstijl hier wordt gekenmerkt door Griekse, Romeinse en Moorse invloeden en biedt zo dus voldoende afwisseling.
cultuur, kerk, benissa

Natuur

De natuurliefhebbers kunnen genieten van de natuur en kunnen zich vergapen aan het prachtige bergachtige achterland en de akkers waarop citroenen, sinaasappels, amandels, olijven en druiven worden verbouwd. In de provincie Alicante zijn 6 natuurparken en de liefhebbers van plantkunde kunnen genieten van meer dan 600 soorten planten die de Montgo bezit.

Golfen

Voor de golfspeler is de Costa Blanca een paradijs met 21 golfbanen. In de directe omgeving van Dénia zijn er twee golfbanen.  De 18 holes baan van “Club del Golf La Sella”, is zelfs een uitdaging voor de professionele golfer door de fraai aangelegde obstakels. Bij het nabij gelegen “Oliva Nova” zijn zelfs twee golfbanen: een van 18 holes en een van 9 holes.
Translate »
Chat openen
Vragen? Stel ze gerust!
Hola,
Meer informatie nodig?
Stel je vraag over Vakantiehuis Jalon en we antwoorden zo snel mogelijk!
Groet,
Judith